Sähkönmyynnin sopimusehdot

Sähkömarkkinalaki määrittelee sähköverkonhaltijoille ja sähkön vähittäismyyjille liittämisvelvollisuuden (9 §), siirtovelvollisuuden (10 §) ja toimitusvelvollisuuden (21 §). Näiden velvoitteiden täyttäminen perustuu sähkön käyttäjän ja sähköyhtiöiden välillä tehtyihin sopimuksiin.

Kaikkien sähkön käyttäjien on tehtävä sopimukset sähkön siirrosta ja hankinnasta. Sähköenergian oston voi kilpailuttaa ja sähkön myyntisopimuksen voi tehdä haluamansa sähköyhtiön kanssa. Siirtopalvelusopimus sen sijaan tehdään aina paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa. Sopimukset voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti, mutta Köyliön-Säkylän Sähkön toimesta sopimukset vahvistetaan aina kirjallisesti postittamalla asiakkaalle sopimusvahvistus.

Sopimusehdoista on tietoa myös Energiateollisuus ry:n sivuilla. Köyliön-Säkylän Sähkö käyttää suoraan Energiateollisuus ry:n määrittelemiä sopimusehtoja emmekä ole tehneet niihin mitään muutoksia.

Myyntiehdot on luettavissa myös alla olevista dokumenteista:

 

Sähkönmyyntiehdot SME2014

Köyliön-Säkylän Sähkön verkkoaluen sähkönsiirtoon ja liittymisiin liittyvät sopimusehdot on esitelty siirron sopimusehdot -sivulla. Mikäli sähkönkäyttöpaikkasi on toisen verkkoyhtiön alueella, niin suosittelemme tarkastamaan heidän nettisivuilta ehdot, koska yhtiöillä saattaa olla Energiateollisuus ry:n ehdoista poikkeaviakin sopimusehtoja.

Sopimuksen peruttamisoikeus

Kuluttajansuojalaissa on määritelty sopimuksen peruuttamisoikeudesta. Peruuttamisoikeus on 14 päivää sopimuksentekohetkestä. Köyliön-Säkylän Sähkö lähettää aina sopimuksen tehtyään asiakkaalle sopimusvahvistuksen, jossa on myös ohjeet mahdollisen peruutuksen tekemiseen sekä peruuttamislomakkeen.

Suomessa toimii valitettavasti sähkönmyyntiyhtiöitä, jotka harrastavat puhelinmyyntiä kyseenalaisin keinoin. Jos puhelinmyynnissä on tehty sopimus asiakkaan tahdon vastaisesti, niin asiakas on velvollinen peruuttamaan myyntisopimus. Suosittelemme kirjallista peruutuslomakkeen käyttöä tai sähköpostia, koska hämärää myyntiä tekevien yhtiöiden asiakaspalveluun tuskin pääsee puhelimella läpi. Vaikka villimmät myyntiyhtiöt ovat tuttuja kuluttajaviranomaisille, niin kyseenalaista myyntitoimintaa ei ole juurikaan saatu hillittyä.

 

Sopimusehtojen lukemista varten tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelmisto. Jos se puuttuu tietokoneeltasi, niin voit ladata sen ilmaiseksi Adoben sivuilta.