Puunkaato

Puunkaatoapu

Suunniteltaessa puunkaatoa sähkölinjojen läheisyydessä kauttamme on mahdollista saada puiden kaatoon ja raivaukseen puunkaatoapua.

Puunkaatoapua voi tiedustella suoraan yhtiöstämme numerosta (02) 838 6190 tai suoraan urakoitsijaltamme Raivauspalvelu Kuusistolta puhelinnumerosta 050  5626 851.

Puiden kaatoon tarvittavat luvat sekä kaadon jälkikäsittelyn hoitaa tilaaja.

Puunkaatoapu on kanta-asiakkaillemme maksutonta sähkölinjojen välittömässä läheisyydessä. Muussa tapauksessa  puunkaato on maksullista.

puunkaato2012

Johtoalueiden vierimetsien hoito

Johtolinjoja suunniteltaessa linjat pyritään sijoittamaan maastoon ottaen huomioon sekä sähkön jakelun käyttövarmuus että johtojen sulautuminen maisemaan. Sähköntoimituksen luotettavuuden kannalta tie- ja peltoalueet ovat johdoille hyviä sijoituspaikkoja.

Johtolinjoja sijaitsee kuitenkin myös metsäalueilla, jolloin johdot ovat alttiita sille, että puita voi kovan tuulen, myrskyn tai luomikuorman vuoksi kaatua tai taipua niiden päälle. Myös hakkuissa saattaa tapahtua vahinkoja. Sähköhäiriöiden yleisin syy onkin sähköjohdon päälle kaatunut tai siihen nojaava puu tai sen oksa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK r.y., Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund rf ja Energiateollisuus ry ovat yhteistyönä laatineet suosituksen johtoalueiden vierimetsien hoidolle. Suosituksen voitte lukea tästä.

Myrskytuho3_skaalattu